Русенка: Вече 25 години във входа ни се извършват незаконни преустройства

14
Собственичка на апартамент в жилищен блок в Русе търси съдействие от службите по "Незаконно строителство"
Собственичка на апартамент в жилищен блок в Русе търси съдействие от службите по "Незаконно строителство" Снимка: Dunavmost / архив

Собственичка на апартамент в жилищен блок в Русе търси съдействие от службите по "Незаконно строителство"

Земетресенията в съседни Турция и Румъния дадоха основателен повод на русенката Ана Кирилова да сигнализира за множество своеволни и рискови ремонти на нейните съседи в жилищния блок. Тя описва подробно махането на цели стени, вкопаването на подови тръби, присъединяването на балкони и редица други преустройства, които в продължение на 25 години са се извършвали от недобросъвестни съседи. Според нея, това е незаконно, за което са търсени и адвокати. Публикуваме цялата информация по изнесения проблем, защото това е масова практика не само в Русе, а и в цялата страна. Ето какво пише г-жа Кирилова в писмо, адресирано до кмета Пенчо Милков:

"Господин Милков,

Земетресенията в Турция и Румъния ме провокираха да напиша писмото си /и дано Вашите служители не го изтрият, както чета оплаквания за това по-долу/. Вече 25 ГОДИНИ във входа ни се извършват незаконни преустройства от собствениците на жилищата. Премахната бе ЦЯЛА СТЕНА на първия етаж и ЦЯЛА НОСЕЩА СТЕНА на четвъртия етаж. На първите етажи бяха изрязани стените от двете страни на апартаментите, за да си пристроят балкони, каквито по проект нямаше. Същите преустройства бяха направени и в част от горните апартаменти - изрязани бяха стените на кухните, за да присъединят балконите към тях. В Три от апартаментите БЯХА ВКОПАНИ ТРЪБИТЕ НА ПАРНАТА ИНСТАЛАЦИЯ В ПОДОВЕТЕ, което доведе до нарушаване устойчивостта на строителната конструкция. След т.н. преустройства започнаха течове от единия апартамент - вече 15 ГОДИНИ ЕЖЕДНЕВНО, когато се ползва банята, тече вода. Стените почерняха, напукаха се, арматурните връзки и заварките на панелите корозираха, а едната стена се сцепи, мазилката изпада, до крушката в детската стая от парната инсталация изби мокро петно и е чудо, че все още не е станал пожар или не е изгоряла електрическата инсталация. Собственикът на апартамента ОТКАЗА ДА ПУСНЕ ВОДОПРОВОДЧИЦИ, ОТКАЗВА ДА НАПРАВИ РЕМОНТ! Писахме ТРИ ЖАЛБИ до "Незаконно строителство", обръщахме се за помощ към "Управление на етажната собственост" - на последната жалба те не само не отговориха, но ни намекнаха, че ще "вземат мерки !?!", ако не спрем да се жалваме. Чрез съд не можем да си решим проблема /съветвахме се с 9 адвокати/, защото въпросният собственик, който е и домоуправител на входа, заяви на общото събрание, че ще протака делото, докато всички стени на пострадалия апартамент под него се напукат, тогава ще си продаде апартамента и ще се махне. Надеждите ни бяха, че ВАШАТА АДМИНИСТРАЦИЯ чрез професионалното си и компетентно мнение ще помогне да се реши проблемът. Трябва ли да търсим медиите за помощ /българската администрация само тогава се задейства/?".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    15
    Русенче
    Общо взето оправи я няма в тази скапана държава
  • 19
    14
    Иван - русенец
    Съграждани, Русенци, да благодарим на нищоправещия ни псевдо Кмет и на неговата администрация - и на другарката Магдалена Илиева - заместник на кмета на териториално устройство, под чие "вещо" ръководство работи /НЕ работи/ това което наричат "незаконно строителство". Тези нещастни хорица от общината правят всичко възможно, за да потулят проблемите и в това време да си вземат тлъстите заплати /и каквото им дадат и падне отгоре - бонуси, рушвети и други/. Важното за тях е да не им създаваме проблеми и да няма жалби и оплаквания от нас - Русенци, че да си вземата заплатите без да работят.
  • 14
    13
    Jasfd
    В топлофицираните жилища,усвояване на терасите е проблем за всички съседи. Всеки получава фактура от топлофикация,в която отопляемия обем на апартамента е по проект. В този обем ,терасите не влизат. Загубите от сградна инсталация също се разпределя по този обем. Като се усвои терасата,този обем за собственика не се променя,но загубите се разпределят на всички и фактически се натоварват допълнително всички сметки . Но това никой не го мисли! Явно трябва намеса на национални медии и на министерства!
  • 12
    12
    КЛИМБО
    Същото се случва и в нашия вход. Бул. Мидия-Енос 4, бл. ,,Дунавски строител" вх. Е Постоянни преустройства с премахване на носещи стени, колони и трегери! Това е вече 30 години!
  • 10
    11
    Xnhgf
    Не търсете помощ!!! В тази държава няма спазване на закони,а още по лошо, че няма и конгрол! Мудни и тежки процедури, които в крайна сметка не водят до никакъв резултат. Топлофикация прехвърля топката на общината,а общината на топлофикация и така до безкрай! Параграф 22. За такива нелоялни съседи,-туба бензин и клечка кибрит! Няма управия с масовата простотия!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари