Русенка хариза над 28 хиляди лева на ало измамници

0
Жената се е разделила и със златни бижута
Жената се е разделила и със златни бижута Снимка: Thinkstock

80-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, като се е разделила с крупна сума пари. 

За случая потърпевшата е съобщила снощи във Второ РУ.

Жената разказала, че предишния ден вечерта на стационарния ѝ телефон се е обадила плачеща жена, представила се за дъщеря ѝ и обяснила, че си е счупила крака. После ѝ се е обадил мъж, който започнал да я заплашва, искайки от нея да предаде всичките си налични пари. Последвал разговор с друг мъж, представил се за главен инспектор от криминална полиция.

Мнимият служител обяснил на жената, че се провежда полицейска операция по задържането на измамници. Уверил я, че ще бъдат задържани, тези които я заплашват и обяснил, че тя трябва да съдейства и да даде всичките си парични средства, а след приключване на операцията щели да ѝ ги върнат. По негово нареждане жената събрала наличните си пари, изтеглила други от банката - общо сума над 28 хиляди лева и на няколко пъти ги оставяла под пейка пред дома си, заедно със златни накити.

Сигналът е документиран. По случая е образувано досъдебно производство с оглед извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Разследва се във Второ РУ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Мда
    Драхти и наличностите! Аз нямам толкова. А бабето кара на пенсия фърга пачки в несвяст. Как да не и се радваш?
  • 4
    4
    Ех, мами
    'Що даде парите, 'дето децата ти ги повериха да ги пазиш, вместо те да пазят тебе !!!!
  • 3
    3
    мнение
    Поне има полза от тези пари.Ще хапне и пийне някой за радост и късмет.Да е ходила по екскурзия,почивки,санаториуми.Да си е купила нещо ново,дреха...... на 80 години сам човек настрана от деца и внуци за къде е? Доста българи са в самота.Какво да се очаква от стари самотни хора?
  • 5
    2
    русенец
    Интересно ми е тази жена за кого е гласувала. Иначе полицаите потрошиха много пари за да обикалят, лепят листовки и да обясняват на хората да не се хващат на такива измами. Иначе от статията не става ясно жената имала ли е все пак дъщеря. :) Аман от идиоти в тази държава!
  • 12
    1
    Alo
    Имала дала. Като нема акъл у главата да ги даде на децата и внуците.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари