Русенка даде 1000 лева и златни бижута на "доктор Костов"

0
87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера
87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера

87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама вчера

За случая е сигнализирано около 16:00 часа. Според споделеното от потърпевшата, по-рано през деня на домашен телефон тя е била потърсена от мъж, представил се като "доктор Костов", съобщиха от МВР - Русе.

Измамникът обяснил, че дъщеря ѝ е пострадала при инцидент и има нужда от спешна операция, след което е дал телефона на друго лице с женски глас, който тя оприличила на гласа на дъщеря си. В по-нататъшните разговори „докторът“ разяснил на възрастната жена, че операцията ще струва скъпо и я попитал с каква сума разполага. Тя казала, че има около 1000 лева в наличност и златни бижута, при което измамникът ѝ дал указания да ги приготви и да ги предаде на сина му, който ще изпрати да ги вземе на адреса.

Жената приключила разговора, но оставила телефона отворен и слязла пред входа, където малко по-надолу на улицата се провикнал мъж, представил ѝ се за сина на доктора и взел чантичката с парите и златото.

Сигналът за извършеното престъпление е документиран в полицията, започнато е разследване по досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари