Русенец защитава честта на България на Европейското по вдигане на тежести

0
Страната ни ще бъде представена в категория до 62 килограма от Стилян Гроздев
Страната ни ще бъде представена в категория до 62 килограма от Стилян Гроздев

Русе ще има свой представител на Европейското първенство по вдигане на тежести при мъжете, което ще се проведе през следващия месец в Хърватска.

Това стана ясно след последното контролно, проведено по време на лагер-сбора на националния отбор по вдигане на тежести в София. В крайна сметка изборът на старши треньора на тима Иван Иванов е страната ни да бъде представяна в категория до 62 килограма от 17-годишният възпитаник на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе и треньорите Кръстина и Радослав Атанасови -  Стилян Гроздев. Русенецът се бореше за място с още двама свой съотборници в националния тим. Вторият представител на страната ни в тази категория ще бъде капитана на националния отбор Владимир Урумов. Мястото си в категорията Стилян е спечелил с упорита работа, и високи резултати на тренировките.

Националите заминават за Хърватска днес. Състезанието в категория до 62 килограма при мъжете ще бъде в неделя и ще бъде предавано пряко по Евроспорт от 20 часа.

Окончателен е и състава на почти успоредно провеждащото се Световно първенство за кадети до 17 г., което ще се проведе в Тайланд. В отбора са включени и четиримата състезатели на ТСК- Русе, които бяха на подготовка в София. В групата са включени Ангел Русев, Надежда Мейн Нгуен, Цветелина Стоянова и Кристиян Йорданов. Заедно с тях е един от двамата им лични треньори Радослав Атанасов. Тимът заминава за участието си след броени дни. Изявите на Ангел Русев и Надежда Мей на състезателния подиум са на 5 април. Цветелина Стоянова ще се включи в надпреварата на 7 април, а Кристиян Йорданов на 8 април.

Четиримата русенски тежкоатлети вече имат натрупан турнирен опит. Надежда Мей Нгуен е сребърна медалистка от Европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 15 и 17 години, а Кристиян Йорданов и Ангел Русев станаха шампиони в своята категория от същия турнир.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари