Ангел Русев донесе злато за България на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши

2
Русенският щангист успя да запише два успешни опита в движението на 139 и на 146 кг.
Русенският щангист успя да запише два успешни опита в движението на 139 и на 146 кг. Снимка: БФ по вдигане на тежести

Русенският щангист успя да запише два успешни опита в движението на 139 и на 146 кг.

Златен медал в изтласкването завоюва русенският щангист Ангел Русев на продължаващото Европейско първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години. Надпреварата се провежда в град Дурас, Албания.

Ангел, който се състезава в категория до 61 килограма при юношите до 23 години, успя да запише два успешни опита в движението на 139 и на 146 кг. При третия – на 151 килограма, схващане му попречи да запише още по-убедителен резултат. За съжаление в първото движение – изхвърляне, русенецът не успя да задържи щангата над главата си при опитите на 107 и 108 килограма и така не попадна в класирането за двубоя, съобщиха от ТСК - Русе.

Едно пето, едно шесто и едно седмо място записаха другите трима представители на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, които представяха България на първенството. Пет успешни опита записа Рени Русева, която се състезава категория до 45 килограма при девойките до 20 години. В изхвърлянето тя записа успех на 50, 53 и 55 килограма, а в изтласкването на 60 и 65 килограма и с двубой от 120 килограма се класира на шесто място в двубоя.  Денис Данев, който се състезава в категория до 55 килограма при юношите до 20 години, записа три успешни опита в двете движения и събра двубой от 217 килограма, които му донесоха седмо място в двубоя. Пета в своята категория - до 49 килограма при девойките до 23 години се класира   Надежда Мей Нгуен. Тя записа успешни опити на 65 и 69 килограма в изхвърлянето и 80 килограма в изтласкването, с които събра двубой от 149 килограма, които и отредиха пето място в крайното класиране.

Очаква се в близките дни русенските състезатели и единият от техните лични треньори Радослав Атанасов да се приберат у дома.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари