Златно шампанско гръмна за европейските шампиони от Русе

5
Тримата шампиони позлатиха крайдунавския град
Тримата шампиони позлатиха крайдунавския град Видео: Русе Медиа

В Русе посрещнаха тържествено европейските шампиони по вдигане на тежести.

И тримата златни медалисти- Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, са възпитаници на местния тежкоатлетически клуб, в който тренират над 10 години. Те получиха поздравления от председателя на ТСК-Русе доц.д-р Кирил Панайотов, който полага изключителни грижи за своите състезатели, от кмета Пенчо Милков и депутата Пламен Нунев. Шампионите гръмнаха и златно шампанско в чест на победата.

Успехът на тримата състезатели е плод на много труд и лишения. За европейското са тръгнали с амбицията да се върнат задължително с медали.

20-годишната Надежда спечели европейската титла при жените в категория до 45 кг. „Златото ми струва изключително много, много усилия, много тренировки, много лишения. Просто през подготовката бях посветена само и абсолютно на състезанието. Имала съм трудни моменти, когато съм искала да се откажа, но треньорите са ме връщали. Трудностите ме мотивираха да продължа да се боря и в крайна сметка се качих на най-горната стълбичка. Усещането е неописуемо, не знам, много бях щастлива. Оттук насетне се надявам да имаме по-високи резултати и по-високи постижения и дано да няма контузии“, сподели пред Русе Медиа Надежда Мей-Нгуен.

19-годишният Ангел Русев се окичи със златото в категория до 55 кг. В изтласкването със 147 кг той постави и европейски рекорд за юноши. „Медалът беше труден, но е и много сладък. Нагласата беше една –злато, защото на тренировъчния лагер, който беше в националния отбор, бях доста добре подготвен, бях и за световен рекорд, за европейски и за златния медал. Сега ще сменям категория, тъй като се качвам в олимпийска категория – 61 кг, за световното първенство. Нова категория, нова конкуренция и ако имаме време, може да изкопчим някой медал на световното първенство“, казва Ангел Русев.

В категория до 61 кг Стилян Гроздев детронира досегашния шампион Шота Мишвелитзе от Грузия. Европейската титла е и поредната крачка към олимпийската квота за Токио. „Медалът тежи страшно много, защото за този медал се вдигат страшно много тонове. Очаквах го, защото аз се готвя доста време за това състезание, тъй като ми е последният шанс за олимпиадата. В най-лошия случай знаех, че ще взема медал, обаче защо да не е и златен. И така стана. Оттук нататък вече очакваме да приключи самото европейско първенство, знаете, че сме четирима от България, които се борим за тая олимпиада, а това ни е последният шанс, тук вече ще разберем кой ще участва. Засега аз мисля, че съм фаворит. Целта ми е минимум медал от олимпиадата, това е следващото състезание. А на самите треньори Радослав Атанасов и Кръстина Атанасова освен големи благодарности, не знам какво друго да кажа. Те бяха непрекъснато до нас“, казва Стилян Гроздев.

Признанието е и за треньорите на тримата шампиони. Радослав Атанасов, който бе заедно с тях в Москва, е изключително щастлив. „Усещането е неописуемо, невероятно е, три от три, по-добро не може да бъде. Това се постига с много труд, с много нерви, много лишения от тяхна страна и от наша. Без труд не става, само с талант не може. А те и тримата са страшно трудолюбиви и аз искам да ги поздравя за този кански труд, при положение миналата година цяла година подготовка имахме, никъде не участвахме, просто чудя се как издържаха психически. Голямо браво за тримата, нещо невероятно направиха“, споделя Радослав Атанасов.

За европейските титли тримата европейски шампиони и техните треньори получиха и специални премии от клуба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари