Русенец заминава за Европейското първенство по вдигане на тежести

0
Стилян Грозев е включен в състава на националния отбор по вдигане на тежести
Стилян Грозев е включен в състава на националния отбор по вдигане на тежести

Състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Стилян Грозев е включен в състава на националния отбор по вдигане на тежести на България, който заминава днес за участие в Европейското младежко първенство. Състезанието ще се проведе в литовския град Клайпеда, и в него ще се включат общо 13 български щангисти.

16-годишният Стилиян Грозев, който е ученик в Държавното спортно училище „Майор Атанас Узунов” в Русе, ще излезе на състезателния подиум в неделя, 4 октомври. Младежът който от месеци е на подготовка с националния тим и тренира под ръководството на старши треньора на всички национални гарнитури Иван Иванов, ще се състезава в групата на юношите до 20 години в категория до 62 килограма. На последното Европейско първенство за кадети до 17 години, провело се през лятото в Швеция, Стилиян се включи в съща категория до 62 килограма.

Освен това възпитаникът на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови е включен в групата, която се подготвя за участие на Световното първенство за мъже и жени, което е насрочено за края на ноември в Хюстън, САЩ. Там страната ни ще се опита с наличните щангисти да запази част от завоюваните квоти за олимпийските игри в Рио - 2016.

Програмата максимум при жените пък е спечелването на една олимпийска виза за Рио от Европейското първенство следващата пролет. На миналогодишното Световно първенство, България завоювала позиции за 5 мъжки и две женски квоти, но те няма как да бъдат защитени в сегашната ситуация и за това целта е поне да се преборим за три.

В щангите олимпийските визи се печелят чрез общото класиране по нации на Световните първенства в последните две предолимпийски години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари