Русенец влиза в затвора заради кражба от магазин и притежание на наркотици

2
Мъжът се призна за виновен и получи 10 месеца затвор
Мъжът се призна за виновен и получи 10 месеца затвор

Мъжът се призна за виновен и получи 10 месеца затвор

Дежурен състав на Районен съд – Русе одобри споразумение, по силата на което Я. П. се признава за виновен в опит за кражба от „Лидл“ и в държане на марихуана.

Обвиняемият е на 34 години, български гражданин, безработен, многократно осъждан. На 24.02.2023 година е бил заловен при опит да открадне от магазин „Лидл“ работна лед лампа марка „Парксайд“, топка за масаж марка „Санитас“, кутия бонбони на „Фереро Роше“ и мъжки душ гел марка „Нивеа“, всичко на обща стойност 85,46 лева. Пристигналите веднага полицаи установили, че Я. П. държи в себе си 2,41 грама марихуана на стойност 14,46 лева.

За първото престъпление, извършено в условията на опасен рецидив, бе определено наказание 10 месеца лишаване от свобода. Същото, но и глоба в размер на 1000 лева е за второто деяние. Съгласно закона, двете санкции са групирани и Я. П., след като призна вината си, прие да изтърпи едно общо наказание – лишаване от свобода за срок от 10 месеца при първоначален общ режим, към което се присъединява глобата. Приспаднато е времето, през което е бил задържан, считано от 24.02.2023 година.

Постановено е принудително лечение на обвиняемия по време на изтърпяване на наказанието лишаване от свобода. По отношение на Я. П. е приложена законовата разпоредба за определяне на наказанието под най-ниския предел предвид това, че деянието е останало във фазата на опита, дружеството не е било ощетено, изключително ниската стойност на предмета на кражбата, както и минималното количество наркотично вещество, иззето от лицето.

Споразумението е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари