Русенец търси очевидци на катастрофа край стадион „Дунав“

0
Теодор Маринов: КАТ ме санкционира неправилно, търся очевидци и записи на ПТП-то
Теодор Маринов: КАТ ме санкционира неправилно, търся очевидци и записи на ПТП-то Снимка: Dunavmost / Архив

Теодор Маринов: КАТ ме санкционира неправилно, търся очевидци и записи на ПТП-то

Русенецът Теодор Маринов търси съдействие от очевидци на катастрофа, станала вчера на ул.“Чипровци“ между ОУ „Олимпи Панов“ и кръстовището при стадион „Дунав“. Според него е санкциониран неправилно от органите на Пътна полиция, за което е пуснал и жалба, но има нужда от свидетели, които да помогнат за установяване на истината.

Катастрофата е станала вчера около 10.30 часа. Водачът е намалил заради повдигнатата пешеходна пътека при училището, след което е трябвало да продължи в посока към стадиона. В този момент сметоизвозващ камион е бил в лявата лента, за да изпразни контейнерите. По думите на Теодор Маринов, той е пуснал да преминат 4-5 коли от насрещното, които е трябвало да навлязат в неговата лента, за да заобиколят камиона. В момента, когато е превключил на втора скорост и е потеглил, срещу него е изскочил друг автомобил, който му е отнел предимството. Както е известно, според правилника този, в чиято лента е препятствието, трябва да изчака, но това не се е случило.

„Нямаше какво да направя и трябваше или да го ударя и да застраша живота му и моя, или да завия надясно и да се ударя в колчета и пътен знак. Не се замислих и завъртях волана. Когато дойдоха КАТ, казаха, че няма как да измерят скоростта, с която съм карал. А аз карах дори под ограничението, просто другата кола излезе и нямах вариант да спра. И КАТ ми написаха акт за несъобразена скорост“, казва Теодор Маринов, цитиран от Русе Медиа.

Щетите по автомобила му са над 1000 лева, като по думите на водача полицията го смята за виновен за инцидента, без да се отчита отнетото предимство. На другия водач също е съставен акт, но в документа на Теодор Маринов съпричастието на този водач към инцидента не е указано, което е проблем според застрахователи и юристи.

Затова Теодор Маринов смята да търси правата си, като се надява свидетели на инцидента или видеозаписи от района да му помогнат да изясни нещата. Г-н Маринов е предоставил имейла си, на който желаещите могат да се свържат – [email protected].

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    А тази на кооперативния
    На кооперативния се въртя бмв с мръсна газ, което пресече без предимство, ама няма новина. Тия камери на това кръстовище работят ли!? Като по чудо нямаше загинал!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари