Русенец отиде до Габрово да си пусне тото

0
Истинска тото треска е обхванала града
Истинска тото треска е обхванала града Снимка: БГНЕС

Истинска тото треска обхвана Габрово само ден след като стана ясно, че поредният милионер от Българския спортен тотализатор е от Града на хумора.

Късметлията, който се още не е известен спечели 3,1 млн. лв. в 49-я тираж на Тото 2, 6 от 49 с фиш само за 3,50 лв. и така стана 92-ят тото милионер на БСТ в България, пише Монитор.

Служителки от тото пунктовете в Габрово с усмивка разказват, че още от петък на обяд в пунктовете им не спират да влизат хора, които се интересуват къде точно е пуснат печелившия фиш за да опитат и те там късмета си. Един от мераклиите за печалба признал, че идва чак от Русе да опита тук късмета си. След като не могъл да разбере в кой точно пункт в Габрово е ударен джакпотът, мъжът се заканил, че ще ги обиколи всичките и във всеки един ще пусне поне по десетина фиша „за кадем”.

„Вече втори ден при нас идват и хора, които никога през живота си не са играли тото. Някои даже ни питат как се попълва, а други си вземат готови фишове. Един от клиентите каза, че ходил на врачка и тя му била казала, че до края на лятото в Габрово щяла да падне още една голяма тотопечалба. Друг пък взе празен фиш, щял да го носи попът да му чете в църква за късмет. Абе, пощуриха се хората с тези милиони”, с усмивка разказва една от тотослужителките.

В един от пунктовете, подкрепяна от внуците си дошла и почти 100-годишна бабичка, която според близките и през целия си живот имала голям късмет и сега те се надявали тя да им помогне да ударят и някоя голяма печалба. През тотопунктовете минали и няколко англичани, живеещи в селата около Габрово. Един от тях признал, че докато бил в родината си редовно залагал на лотария, но тук в България сега щяло да му бъде за пръв път.

Прочутите с пестеливостта си габровци се тюхкат само новият тотомилионер да не се окаже турист или случайно минал през града човек. И най-вече се надяват да не е от съседно Севлиево, с което те имат вековна непримирима вражда и се конкурират във всичко. Габровци се надяват, че спечелилият джакпота няма да прояви стиснатост, а ще даде част от печалбата за благотворителност: за подобряване на инфраструктурата на града или да помогне на някой болен и нуждаещ се от средства за лечение.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари