Русенец: Искам кметът да пропътува в час пик пътя от "Дружба" до центъра

3
Русенецът е недоволен от организацията на движение по ключовите места в града
Русенецът е недоволен от организацията на движение по ключовите места в града Снимка: Dunavmost, архив

"Може ли кметът на Русе да дойде една сутрин в 8:00 часа и да пътува с мен и децата от квартал "Дружба" до централната част на града?"

Това желание изразява Недялко Иванов в мейл до Dunavmost. Русенецът е недоволен от организацията на движение по ключовите места в града. Според него е крайно време от общинското предприятие "Комунални дейности" и Комисията по транспорт в общината да вземат предвид, че от двата  квартала - "Дружба" и "Чародейка" има по-голям наплив на автомобили и всекидневно се образуват "тапи" сутрин и вечер по бул. "Христо Ботев", а също и на кръстовището на "Ялта". 

"Всеки ден губя поне по 30 - 40 минути във висене по светофари", възмущава се мъжът. 

Решението, което Иванов предлага, е свързано с по-добра светофарна регулация и създаване на възможност за обходни маршрути. "За какво беше направен пробивът "Кауфланд" на кръстовището на "Ялта", като не само, че задръстванията останаха, ами даже и трафикът се засили? Нали уж трябваше да намали тежестта на придвижване в час пик, а то какво....нищо!"

Недялко Иванов е категоричен, че тепърва ще се купуват още коли и движението в града ще става все по-натоварено. "Необходима е цялостна промяна в организацията на придвижване, защото автопаркът в Русе няма как да намалее, а напротив - ще се увеличава за в бъдеще. Това ще създава псе повече "горещи" точки в различни части на града. Трябва да се мисли мащабно и с оглед развитието на града", пише Иванов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари