Русе става град на бакшишите

0
Има очевидна нужда от промяна на политиката на Община Русе
Има очевидна нужда от промяна на политиката на Община Русе

Продължава липсата на нощен градски транспорт в Русе.

От тролейбусното дружество ЕГГЕД - Русе отново както всяка предишна година са обявили, че последния курс на градския транспорт ще се изпълни в 20:10 часа. Така хиляди граждани и гости на града ще останат без възможност да се придвижат и ясно ще проличи липсата на адекватна транспортна политика на Община Русе в новогодишна нощ. Перлата на река Дунав ще остане блокирана за часове и няма да има достатъчно таксита които да задоволят транспортните нужди на града. Високи нощни тарифи може да очакват всички които бъдат принудени да използват такси.

Ситуацията далеч не е същата в някои други градове в страната. За пример е Община Бургас където до 03:00 часа граждани ще могат да използват главните линии на градския транспорт напълно безплатно.

Има очевидна нужда от промяна на политиката на Община Русе, нещо което много се надяваме да се промени с обещаната нова транспортна схема на града през 2016 г.

От групата на Русенци ЗА развитието на транспорта отново напомняме за възможността да се въведе нощен градски транспорт по подобие на други европейски градове от подобен размер.

Като за начало призоваваме общината още с първите промени на транспортната схема да се въведат курсове на главните линии поне до полунощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари