Русе се включва в Европейска седмица на стартъпи-те

0
StartUp Europe Week 2017
StartUp Europe Week 2017

Русе се включва в Европейска седмица на стартъпи-те – StartUp Europe Week 2017 г

За втора поредна година Русенска търговско-индустриална камара, съвместно с ДРСЗ – Русе,  отбелязват Европейската седмица на стартиращите компании - StartUp Europe Week 2017 г.

Събитието за гр. Русе ще се проведе на 9 февруари 2017г (четвъртък), в конферентната зала на РТИК, бул. Фердинанд 3А, ет. 2 от 10:30ч.

В рамките на инициативата ще бъде поставен фокус върху колаборативната икономика, наричана още и споделена икономика, бързо набираща популярност в Европа. Това е начин, посредством който клиентите се свързват директно чрез онлайн платформи и споделят и/или предоставят за временно ползване разнородни активи, които към момента са им свободни. Агенция по заетостта ще ни запознае с възможностите, които предоставя за стартиране на бизнес, а български стартирали компании в тази сфера ще ни споделят опит от първа ръка.

Споделената икономика води до нови и интересни идеи за стартиране на бизнес, възможности за намиране на нова/допълнителна работа и поражда нови форми на заетост. В същото време обаче, поражда напрежение между нови доставчици на услуги на пазара и вече съществуващите оператори. Изключително важна тема от дневния политически ред на ЕС.

Събитието се организира като част от Startup Europe Week, общоевропейска инициатива на Startup Europe и Европейската комисия, създадена с цел приобщаване на всички европейски региони в единна стартъп фокусирана програма. Отбелязва се в периода 6 – 10 февруари 2017 в над 40 европейски страни с различни събития. РТИК е съ-организатор за гр. Русе.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари