Русе презентиран на международна среща сред 5 държави

0

Зам.-кметът по европейско развитие Страхил Карапчански представи днес информация за Русе, за проектите, по които работи Общината и за Дунавската стратегия пред седем съдии от Франция, Германия, Италия, Холандия и Полша. Магистратите гостуват от днес до 10-ти октомври 2014 г. на Административен съд – Русе в рамките на Обменната програма на Европейската мрежа за съдебно обучение, чийто партньор е Националният институт на правосъдието. Инициативата е с цел повишаване професионалната квалификация на съдиите в сферата на европейското законодателство, опознаване на съдебните системи в европейските държави и повишаване на взаимното доверие и сътрудничество между съдебните власти. 

Първата среща от програмата на магистратите днес беше именно със зам.-кмета Карапчански, към когото те имаха възможност да отправят и своите въпроси. Съдиите останаха впечатлени от мащаба на проектите, по които работи Община Русе и проявиха интерес към чуждестранните инвестиции в нашия град, една от които заводът на «Витте аутомотив», открит от президента Росен Плевнелиев преди броени дни.

В края на срещата с магистратите днес, г-н Карапчански им подари рекламни материали, свързани с Русе и ги покани отново в нашия град.

По време на 4-дневната обменна програма съдиите ще се запознаят с българската правосъдна система, с функциите и компетенциите на съдебните институции на територията на град Русе, със спецификата на съдебните процедури и правни инструменти, с видовете правни спорове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари