Рамката на проектобюджета на Община Русе е близо 275 милиона лева

3
Какви са приоритетите на проектобюджета за 2024 година?
Какви са приоритетите на проектобюджета за 2024 година? Снимка: Dunavmost

Какви са приоритетите на проектобюджета за 2024 година?

Рамката на проектобюджета на Община Русе за 2024 г. е 274 538 444 лв. с преходен остатък, съобщиха от общинската администрация, цитирани от Русе Медиа. В сравнение първоначалният бюджет за 2023 г. е бил 250 893 933 лв. с преходен остатък.

За 2024 г. са предвидени средства за капиталови разходи в размер на 45 195 593 лв. Държавните дейности присъстват със 155 033 971 лв., а за местни дейности са включени 74 308 880 лв. В инвестиционната програма са заложени 384 обекта, от които 6 обекта по проекти.

В Проектобюджет 2024 г. Община Русе залага изпълнението на следните приоритети:

1.Подобряване на микроградската среда-ремонт на улици, междублокови пространства, тротоари, паркове, осветление, пейки и други елементи от градската среда, в т.ч. достъпна среда.

2.Подобряване на техническата инфраструктура в малките населени места.

3.Общинска полиция – спазване на реда и предотвратяване паркирането на неподходящи места, като зелени площи и други терени, както и повишаване контролните дейности чрез създаване на Инспекторат.

4.Подкрепа на русенската култура и спорт.

5.Подкрепа на родителството.

6.Оптимизиране обмена на информация в мрежовата инфраструктура на община Русе. Дигитализиране на предлагани услуги от общината и изграждане на лесен и бърз достъп за комуникация на граждани.

Публичното обсъждане на проектобюджета ще се състои на 26 януари (петък) от 17:30 часа в зала „Св. Георги“.

Ето и как изглеждат разчетите на Община РусеПроектобюджет 2024

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Възмутен
    Нека си припомним, как кметът ни излъга по време на изборите, че има намерение да вдига данъците. Нека си припомним, как и Курнела Импексовицата излъга, че при нейните /червените/ кметове нямало да се вдигат данъци. Айде да ни е честит новия стар червен кмет. Да ни са честити и общинските съветници, които или не знаят какво гласуват, или гласуват по сметка и интереси, но не и за благото на русенци
  • 6
    3
    Аля
    За общинския бюджет.В точка подобряване на градската микросреда на- ясни са пейките!!! Къде?- в големия парк,бетонирания кей,по пропадащата настилка на" Александровска"!? А скей площадката ще стои незавършена,докато децата по принуда ще трошат сухия фонтан??!! Браво,Пенчо,че и нова дирекция си замислил.Явно пейките са за там
  • 4
    2
    Анчо
    Рекорден проектобюджет.Да има за цигарки и някое друго апартаментче.
  • 8
    1
    Финансист
    И тези 274 538 444 лв са Ви много за Русе. Половината ще отидат САМО за повишените заплати на Администрацията, една четвърт към "наши" подизпълнители, 1/4 ще се опитате да "оптимизирате" и още 1/3 ще бъдат похарчени за плащане на глоби към ЕК. Така че ще сте с дефицит 1/3 от 274 538 444 лв. А градът ще продължава да си намаля жителите, които безстрашно се преселват и реализират в София, Пловдив, Варна, Бургас, Разград, USA, GB, Germany etc.Чудно защо не се преселват русенци в Либия, Палестина, Бряг на слоновата кост и т.н.? Айде крадете си наволя, опссссс, обърках се, харчете си наволя бюджета на Русе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари