Русе "печели" мръсен въздух, огромен трафик и катастрофи

2
Защо поне таксите от Дунав мост не остават в Русе?
Защо поне таксите от Дунав мост не остават в Русе?

ПП,,Възраждане‘‘- Русе смята, че тиражираната тема в близките седмици за построяването на ,,Дунав мост 3‘‘ за момента е нецелесъобразна.

На първо място трябва да бъде основна цел - построяването на магистрала, ,Русе-Велико Търново‘‘, а не строежа на втори мост ,,Русе – Гюргево‘‘, въпреки че ще има полза да се изгради такъв мост, това не е бил основния приоритет на депутатите, които влязоха в сегашният парламент.

Да припомним, че техния приоритет е ,,пътя – убиец‘‘ Русе - Велико Търново. Русе, а и България дадоха много жертви по този път. Много почернени семейства останаха на пътя. ПП ,,Възраждане ‘‘ – Русе предлага Община - Русе като град, който поема голяма част от трафика и помага за стокообмена с Европа не взема и стотинка от таксите, които се събират от движението по моста, всичко отива за държавата, би трябвало и е редно да получава част от таксите, а не да обира само негативите.

Русе е най-големия град по поречието на р. Дунав. Той е потенциален стратегически и логистичен център по поречието, а и неговата близост със столицата на Румъния, Букурещ му дава голяма преднина. Като имаме предвид тези дадености, градът трябва да е в челните места по икономическо развитие и заплащане. Русе ,,печели‘‘ - прах, замърсяване на въздуха, огромен трафик, завишен брой ПТП-та, страшен шум, километрични опашки по изходите на града, които водят до допълнително замърсяване (торбички, чаши, пластмасови бутилки и т.н.).

Вижда се и как започват да ни заливат все повече румънски стоки, понеже тяхната икономика за съжаление е по-силна.,,Допълнителна екстра“ е целия поток от румънски туристи по посока на нашето черноморие. АПИ (държавата) не е осигурила поне едни шумоизолационни панели за живеещите около международния път (международното). Излизат предложения да се строи втори мост между Русе и Гюргево от частна фирма, да се дава на концесия. Това е класически пример за действията на управляващите вече 27 години, как от една печеливша локация (Дунав мост)се прилагат „ шуробаджанащината“.

Още едно безобразие, което няма резон с реалната обстановка. ПП,,Възраждане‘‘-Русе настоява обещанията за пътя ,,Русе-Велико Търново‘‘ да се изпълнят, а настоящият мост, който е в момента ,,Русе-Гюргево‘‘ да се оптимизира, да се спрат тези ,,сривове‘‘ в системите, които затрудняват движението или АПИ да предложи някакъв вариант -  надстрояване на моста (пример:да се направи още една секция за МПС-та и ЖП транспорта), ако технически е изпълнимо.

ПП ,,Възраждане‘‘- Русе настоява също и една от най-важните цели на партията в Русе е да си вземе града  дължимото от ,,Дунав мост‘‘, а именно част от таксите на мостът. Не може само държавата да взема плюсовете от това съоръжение, а Областта да понася негативите. Тези пари трябва да влизат директно в бюджета на Община Русе (примерно:30 процента ). ПП,,Възраждане‘‘- Русе се обръща към депутатите, които са избрани от Област Русе и местната власт, да разберат, че всички живеем в този град и независимост от партийните пристрастия, град Русе трябва да се възползва от своята локация  и да се спре това провинцията, главно в Северна България, да изостава във всички направления. Тази цел е много важна за ПП,,Възраждане‘‘- Русе и е от първостепенно значение за развиването на град Русе.

Време ни е за Възраждане!!!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари