Русе е готов за предстоящия снеговалеж

1

Днес се състоя първата за 2016 г. работна среща, във връзка с подготовката за предстоящите зимни условия. На заседанието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници в ресори „Устройство на територията“ -инж. Димитър Наков и „Икономика, инвестиции и собственост“ - Даниела Шилкова, секретарят на Общината Димитър Генков, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, Георги Игнатов - началник отдел „Екология“, Светлозар Ненов – директор на звено КООРС и Стамен Савов – директор на ОП „Комунални дейности“.

Сред присъстващите имаше представители на кметствата в община Русе,  снегопочистващите фирми, с които Община Русе има сключени договори, „Енерго – про мрежи“, „В и К“, „Топлофикация“, „Овергаз - север“, ОД на „МВР“, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ОП „Паркстрой“ и Областно пътно управление.

Г-н Стоилов откри заседанието с думите:

„Често зимните условия и спецификите на региона ни поставят пред изпитания. Затова разчитам на отчетността на всички присъстващи и на добрата координация, за да можем да бъдем максимално подготвени с осигурена техника, материали и екипи за действие при снегопочистването и при извънредни ситуации. Няма да правя компромис с изпълнението на задълженията по звената и ще упражнявам строг контрол за правилното и навременно реагиране.“

Кметът отправи призив за дисциплина и активно включване на гражданите и фирмите в спазването на задълженията си при снегопочистване на околоблоковите пространства и обектите, които стопанисват. Напомни водачите на МПС да не предприемат рискови пътувания при лошо време и да не паркират неправилно.

По време на заседанието, общинските кметове декларираха техническа изправност на оборудването за снегопочистване и споделиха текущи проблеми пред ръководството, а представителите на почистващите фирми отбелязаха пълна техническа готовност за предстоящия зимен сезон, готовност за 24-часови дежурства и бързо реагиране при снеговалеж. Предстоят последващи срещи, в които ще се съгласуват изготвените графици и ще се вземат решения, във връзка с декларираните потребности от кметовете на русенската община.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари