„РусчукБГ“ иска да ремонтира и възстанови знакови градски часовници

2
Представители на сдружението поискаха съдействие от областния управител Борислав Българинов
Представители на сдружението поискаха съдействие от областния управител Борислав Българинов Снимка: Dunavmost

Представители на сдружение „РусчукБГ“ поискаха съдействие от областния управител Борислав Българинов за установяване собствеността на сгради, намиращи се в центъра на града

Поредна инициатива на сдружението е реновацията на знакови за русенци механични часовници, които по една или друга причина вече не функционират. По техни думи „РусчукБГ“ се стреми да докаже на граждани, че дори обикновените хора могат да спомогнат за благоустройството на града.

Екипът им си е поставил за цел да осветли историята на родния ни град като събира информация, изучава и популяризира миналото на града и прави връзка с настоящето му. Вече са ремонтирали два часовника, намиращи се в центъра на Русе – тези на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ и на бившата Банка “Гирдап”, която е първата частна банка в България, но изпитват чисто административни затруднения преди да започнат реставраторска дейност и по още един, помещаващ се в сградата на Инспекцията по труда. Други такива съоръжения имало и на други места в Русе и областта – например Музея на транспорта, в Ценово и в Бяла.

Областният управител Борислав Българинов изяви готовност за пълно сътрудничество от страна на Областната администрация за реставрация на културното и историческо наследство в региона.

Други граждани потърсиха съдействие в намирането на работа и решаването на проблеми в образователната система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари