Румен Радев: Референдум за въвеждането на еврото е невъзможен

1
Представители на партия „Възраждане” се явиха на консултация при президента
Представители на партия „Възраждане” се явиха на консултация при президента

Представители на партия „Възраждане” се явиха на консултация при президента

Провеждането на референдум за уредени във вече приети и ратифицирани международни договори въпроси е невъзможно. Така президентът Румен Радев отговори на искането на „Възраждане” за референдум за въвеждане на еврото у нас, предаде NOVA.

Представители на партията, включително лидерът Костадин Костадинов, се отзоваха на поканата на държавния глава за консултации за съставяне на кабинет.

Радев обясни, че за организацията за такъв тип допитване до народа има ограничения, поставени и от Конституцията ни. „Международните договори, особено когато се касае за Европейския съюз, са над националното законодателство”, категоричен бе президентът.

Костадинов пък поясни, че партията му иска референдум за запазване на лева, докато доходите у нас достигнат 90% от средноевропейските. Това, според прогнози, цитирани от лидера на „Възраждане”, щяло да се случи след около 20 години.

Нямаме задължение за влизане в еврозоната в точно определен момент. При слабите икономики еврото може да се превърне в отрова, вместо в лекарство”, каза още Костадинов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    сащ е агресор
    Вече народът отвори ли си очите, че натовският/сащнически генерал няма нищо общо с България, нито с българските интереси?! Ренегат радеф сякаш е конституционалист, че се изказва така категорично! Изказва се така категорично ренегат радеф, защото е зависим от агресора сащ!Ренегата радеф мрази България, мрази всичко българско и родно, влюбен е в джендератлантически хомосексуалните ценности и мрази християнските ценности! И, да, ренегат румен радеф е американски представител, но е ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ И НА БЪЛГАРИТЕ! Не на еврото! Да на расизма!
  • 8
    2
    Айде бе?
    Ей, педераси, недейте да лъжете! Няма невъзможни неща! Дори и най- брилянтния договор може да бъде разтурен, щом е ЗА благото и В ИМЕТО на НАРОДА!
  • 11
    1
    Супер
    А до 20 години никой няма да си спомня за €врогейския ви съюз, боклуци алчни, долни!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари