Румен Радев към властта: Времето за анализи изтече, чакаме резултатите

0
"Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения", каза президентът
"Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения", каза президентът Видео: NOVA NEWS

Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, заяви президентът

„Правителството трябва да прави така, че да не допуска политиката и геополитиката да убива българската икономика. Нужни са надеждни, устойчиви мерки и решения, а не само добри намерения. Времето за анализи изтече, чакаме резултатите". Това заяви президентът Румен Радев от Пловдив, където посети завод на металургична компания, предаде NOVA.

Той каза още, че не може в условията на остра енергийна криза енергоинтензивните предприятия да бъдат изоставени, без адекватни мерки и предсказуемост в ценовата политика

„Следим какво прави правителството, така че да поевтинеят токът и газът и да има адекватни компенсаторни механизми за бизнеса. Има нови хора в ръководството на енергетиката, но къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е ценен, увеличава се рискът от фалити и загуба на пазари", посочи държавният глава.

Относно изграждането на нови мощности в АЕЦ "Белене" той смята, че България има бъдеще като ядрена държава и трябва да се вземе решение. "Десетилетия напред да имаме инвестиции в базови мощности, не можем да си позволим лукса да се откажем от големия инвестиционен потенциал", коментира Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари