Румен Радев: Към България има огромно внимание, няма да казвам думата натиск

0
"Ние трябва помежду си спокойно, откровено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми", каза президентът относно двустранните отношения с Република Северна Македония
"Ние трябва помежду си спокойно, откровено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми", каза президентът относно двустранните отношения с Република Северна Македония Снимка: Президентство на РБ

"Мисля, че начинът за решаване на всички проблеми и за отваряне на европейския път на нашите братя от Република Северна Македония минава преди всичко през София. Ние трябва помежду си спокойно, откровено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми"

 Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос относно двустранните отношения с Република Северна Македония.

Президентът посочи, че на предстоящата визита във Ватикана заедно с президента Стево Пендаровски не само ще отдадат почит на светите братя Кирил и Методий, но двете делегации ще пътуват заедно в един самолет, за да заявят своята взаимна политическа воля, че ще развиват взаимоотношения в дух на доверие, приятелство и добросъседство.

"Мога да кажа, че изведнъж станах много интересен за всички европейски лидери. На ден имам покани и говоря с поне двама премиери, един президент и един комисар. Така, че към България има огромно внимание, няма да казвам думата натиск", каза Румен Радев.

По думите му, това означава много и България, като страна-член на Европейския съюз, ще се обърне за солидарност към останалите членове на ЕС. "Най-важното е България като такъв отговорен член да не допуска в съюза да бъдат внесени много проблеми", заяви още президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари