Илиян Василев: Радев от миналата година, не е Радев от тази

1
Има крещящо противоречие между ярката дихотомна битка "мафия - антимафия", "Русия - НАТО/ЕС", ситуацията в Украйна, Газпром, която предполага ярки позиции и силни личности и този тип предизборни полутонове в поведение и говорене
Има крещящо противоречие между ярката дихотомна битка "мафия - антимафия", "Русия - НАТО/ЕС", ситуацията в Украйна, Газпром, която предполага ярки позиции и силни личности и този тип предизборни полутонове в поведение и говорене Снимка: БГНЕС / Архив

Получава се малко библейски, Радев ги удря по една буза, те му предлагат другата

ПП се върнаха към центристката сивота, от времето на миналогодишното служебно правителство. Има логика, поне като теория, да си върнат електората, който загубиха поради изостряне на отношенията с Радев, но си мисля, че примиренческия им тон, няма да им върне привържениците му, но може да увеличи разочарованите. Защото Радев от миналата година, не е Радев от тази.

Получава се малко библейски, Радев ги удря по една буза, те му предлагат другата. И представят това за политика?!

Изтеглят на заден план хората на Кирил Петков и Лена Бориславова, което е стратегическа грешка. Помията, която се изля срещу нея, бруталните манипулации, грубия сексизъм, трябваше да им подскаже, че тя е изключително попадение, но вместо да я поставят на челно място, те пускат някакви плахи говорители. Дори нямало да вкарат в листите си?! Моля да ме извините, но това момиче има повече характер и ум, отколкото в много от другите им лидери. Тя може да бъде прекрасен премиер, именно защото плаши неистово статуквото.

Не си спомням, с изключение на Кирил, някой от ПП ръководството да я защитаваше.

Нещо повече, по пътя, по който са тръгнали ПП, приемат условията на задкулисието, което се предава през съветници, консултанти, социолози, да изтеглят в по-задни позиции Кирил Петков, а той е жертвен агнец заради ясната си политика и най-голям актив на ПП. Страхувам, че тези които залагат на Асен, бъркат. Поне по отношение на Лукойл и митниците, нещата са далеч от идеални. Няма да влизам в подробности - там трябва да има близък контрол.

Да напомня, задкулисието постоянно търси ниши да се договори с някой фактор в ПП, тъй като Кирил е неудобен. Тук уточнявам - не е безгрешен. Тази история с арестуването на Борисов беше излишна. Не за друго, а защото изразходва много политически капитал в мимолетен политически фойерверк, който можеше да употреби в истински мерки за демонтаж на системата - там където Борисов и Пеевски най-много ги боли. Не в единичните усилия е разковничето на смяната на техния модел, а в системните, взаимно обусловени и обвързани действия.

В заключение, опичайте си акъла от ПП, защото има крещящо противоречие между ярката дихотомна битка "мафия - антимафия", "Русия - НАТО/ЕС", ситуацията в Украйна, Газпром, която предполага ярки позиции и силни личности и този тип предизборни полутонове в поведение и говорене.

Тази периферия, която я имаха преди, вече са я загубили. Важното е докато търсят да си я върнат, да не разочароват основния си електорат. Защото в дъното на този път е договаряне с Борисовия ГЕРБ.

Да, това е добре за ДБ, но именно тук се губи математиката на отделното явяване на изборите. За което предупредих.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    6
    darkaveng
    Илиянчо, наше, козяшко, момче! И добре, че го има - истината е обратно на това, което му казват да каже! И така допринася за правилната оценка на ситуацията! Хвала на козяк и производните им! Пишете, ориентирайте правилно охарата! Нека знаят реалността!
  • 3
    5
    colibri
    Илиян Драганов Василев- роден в София на 07.07.1956 година. Дата на регистрация-02.03.1988 година. Псевдоним "Сашо-11". Източник- Комисия по досиетата.
  • 4
    4
    джо бидон
    Фондация "америка срещу България" плаща с напечатани $$ и за този американски агент/шпионин!
  • 4
    3
    илеян ф@силеф е шпионин
    Пак ли давате трибуна на този американски шпионин?! Всеки ден всяка седмица давате трибуна на американски шпиони и давате трибуна и на пропагандни сайтове като дойче феле! Този илен ф@силеф е американски агент/шпионин! Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 3
    2
    😎😎😎🙂
    Този не се умори да плюе Президента Явно плащат много добре
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари