Румен Кънчев: Румен Радев се държа неадекватно по време на срещата си със Зеленски

1
Каква е равносметката след историческата визита?
Каква е равносметката след историческата визита? Видео: NOVA

Каква е равносметката след историческата визита?

Как ще продължи сътрудничеството между България и Украйна след историческата визита на украинския президент Володимир Зеленски у нас? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” по NOVA направиха експертът по национална сигурност проф. Румен Кънчев, журналистът и водещ на "Контракоментар" Асен Генов и Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет на България.

За мен има три ключови момента в това посещение. Първото е свързано с действията на кабинета. Макар и младо правителство – то показа, че има голям потенциал да работи за евроатлантическата интеграция. Проведе една великолепна среща с много достоен партньор. Външнополитическият аспект на срещата показа, че България с тези си действия се завръща достойно на сцената, където са нейните приятели от ЕС и съюзници от НАТО. Третият аспект е свързан с моето дълбоко огорчение от позицията на българския президент, който се държа абсолютно неадекватно по време на срещата. Не знаеше какви са приоритетите на България. Взе позиция, различна от тази на кабинета, а по Конституция знаем, че той следва политиката, формирана от правителството”, заяви проф. Румен Кънчев.

Според Владимир Миленски най-важната новина от срещата също е завръщането на страната ни на „своето място”. „Можем да гледаме нашите партньори и изобщо света с вдигнато чело. Вече не сме Троянски кон, не сме слабата брънка в отбраната на НАТО. Вече сме такива, каквито винаги сме били и трябва да бъдем и застоят свърши”, посочи той.

Асен Генов коментира въпроса дали позициите на партиите в НС, които не са съгласни с позицията ни за подкрепа на Украйна с термин от бокса. „Когато треньорът види, че на ринга състезателят не се справя – той хвърля кърпа и това е знак към съдията да прекрати двубоя. Изразих с най-патриотични намерения точно тази загриженост към нашите момчета и момичета, които се кичат с термина „патриоти” – да хвърлят кърпата преди срещата със Зеленски. И пожънаха резултата. Очевидна е разликата в нивото на комуникацията на президента Зеленски и екипа му и на съветското „Информбюро” - президентът Радев и на всички под него. Това, което направи впечатление е, че от Радев и всичко надолу от него, говорят на езика на ТАСС . На практика това, което руската постсъветска съобщи за България е тяхното послание – Зеленски дойде в България. България се въвлича в конфликта”, категоричен е журналистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -8
    16
    до 15 хахахах
    Може, все пак се движиш сред себеподобна сволоч. Като излезеш един ден от селото си ще се срещнеш и с други гледни точки.
  • 7
    15
    ха, ха
    който се изкаже за българска кауза е путинец, а който за евроатлантическа, /ако някой може да каже какво е това жувотно/ бил патриот! дошъл един клоун със списък какво иска?!? абе вие наясно ли сте какво значи това?!? на него са му предадени наши държавни тайни, а вие му ръкопляскате?!? наясно ли сте, че 34 години армията ни се унищожава планомерно?!? сега ще му изпразнят на зеление и нзскладовете, а сетне ще ви питам какво ще държите в ръце при нужда, освен голите си пишки! чета долу някаква си горда българка, дето абер си няма от света и се е образовала само в интернет, да плещи глупости! когото съм срещнал днес и е ставало въпрос за вчерашните събития, всички се изказват с адмирации за радев! та така умнокрасиви жълтопаветници, знаем, че ако трябва да застанем в защита на страната си, вас ще ви отвее чак в антарктида!
  • -7
    14
    Аз.
    Радев е руска пачавра.
  • 10
    13
    Име
    Радев се държа като Държавник, нещо което не може да се каже нито за педаладенкоф, нито за някой от другите продажни пионки.
  • -5
    12
    BRAVO
    МНОГО ДОБРЕ НАПРАВИ КАТО МУ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА,КАК ЩЕ СЕ БОРИ СРЕЩУ ТОЛКОВА МНОГОЛЮДНА АРМИЯ.МАЛКО ЗЕМЯ ИМА ПУТИН ,ЧЕ ИСКА ОЩЕ,А КОЙТО МНОГО ОБИЧА РУСИЯ ДА ХОДИ ДОБРОВОЛЕЦ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари