Румен Христов: Няма да има повишение в цената на горивата

0
По думите му трудно върви процесът по избор на областни управители, защото ПП искат всичко
По думите му трудно върви процесът по избор на областни управители, защото ПП искат всичко Видео: NOVA

По думите му трудно върви процесът по избор на областни управители, защото ПП искат всичко

Спирането на концесията за "Росенец" няма за цел да се възпрепятства дейността на "Лукойл", а само да се упражни по-голям контрол. Това, което плащат като размер на концесията, е ниско. Връщаме го в притежание на държавата. Няма да има повишение в цената на горивата, убеден съм. Това каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБСДС Румен Христов в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA.

Според него не е коментирано подкрепата на ДПС да прерасне в присъствие в изпълнителната власт. "Депутатите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са достатъчно мнозинство, но по евроатлантическите въпроси получаваме подкрепа от ДПС. Не можем да им забраним да подкрепят нещо, което споделят като идеи. Не става дума за задкулисно управление. Механизмът за вземане на решения ще залегне в коалиционното споразумение на ГЕРБ с ПП. Както по отношение на законодателната програма, така и при промените в регулаторните органи и втория ешелон на изпълнителната власт. Няма да има значение колко души ще участват в преговорите, един глас ще имат ПП–ДБ, един ГЕРБСДС. БСП съсипаха България, нямат право да ни обвиняват за сегашната коалиция", обясни той.

По думите му трудно върви процесът по избор на областни управители, защото ПП искат всичко. "Нямаме решение за съотношение, за всяка област се води люта битка. Има конкуренция между партньори", посочи Христов. И уточни, че номинацията на ПП-ДБ за НЗОК ще бъде подкрепена от ГЕРБ-СДС, макар че Илко Семерджиев също е добър кандидат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Абе, пундек...
    Тебе кой те бръсне за слива? Набута се при бат Бойко на хранилката наречена Народно събрание. Да те попитам какво СДС водиш ти, имаш ли си представа дали съществува СДС, онова, което се роди 10 ноември? Пундек си и такъв ще си останеш...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари