Румънски опозиционен лидер обвини президента в лъжа

0
Лъгал е в продължение на два дни. Украйна каза истината, заяви Каталин Друла
Лъгал е в продължение на два дни. Украйна каза истината, заяви Каталин Друла Снимка: Фейсбук

Лъгал е в продължение на два дни. Украйна каза истината, заяви Каталин Друла

Лидерът на румънския опозиционен Съюз за спасение на Румъния (ССР) Каталин Друла обвини президента на страната Клаус Йоханис, че "е излъгал" във връзка с инцидентите с руски устройства, които са се взривили на границата на Румъния, предаде Аджерпрес, цитирана от БТА.

"Лъгал е в продължение на два дни. Украйна каза истината: руски дрон Шахед е експлодирал на територията на Румъния през нощта на 4 срещу 5 септември. Йоханис каза вчера: "Не съществува нито една част и нито един дрон и нито една част от някакво устройство, която да е стигнала до територията на Румъния". Това е инстинктът им от Секуритате. За прикриване. Замитане под килима. Срамно и скандално за държавен глава на страна от НАТО", заяви Каталин Друла, според съобщение на ССР.

Председателят на ССР иска обяснения от властите по отношение на противовъздушната отбрана на Румъния в контекста на атаките по границата.

"Защо нямаме противовъздушна отбрана, докато на неколкостотин метра от румънската земя се извършват въздушни удари вечер след вечер? Защо Клаус Йоханис не е свикал веднага консултации със съюзниците от НАТО, след като за първи път от началото на войната има руски устройства, които избухват на територията на НАТО. Какъв президент е този, който крие под килима действителността, вместо за защитава Румъния?", пита Друла.

По-рано днес говорителят на министерството на отбраната Константин Спъну заяви, че "елементи, които може да са части от дрон, са открити в Делтата на река Дунав, а произходът им ще бъде разследван".

Телевизия Антена 3 Си Ен Ен цитира министъра на отбраната Анджел Тълвар, който потвърди, че на територията на Румъния "са открити части, които може да са от дрон".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Лъжата е повсеместна.
    По време на въздушните удари на НАТО срещу Югославия на 28 април 1999 г. около 22 ч. противорадарна ракета AGM-88 HARM поразява покрива на къща в кв. „Горна баня“ в София. Други 2 такива ракети падат над територията на страната край Брезник и Трън на 1 май 1999 г. Тогавашният президент на Република България Петър Стоянов (СДС) се опитва да тушира във вътрешнополитически план последствията от инцидента. Първоначално излиза информация по медиите, че инцидентът е сръбска провокация към България заради осигурения от последната въздушен коридор за самолети на НАТО излитащи от военновъздушната база Инджирлик. Още на следващия ден тази информация е опровергана. В резултат от инцидента, България обявява че зони забранени за полети на НАТО са АЕЦ „Козлодуй“, химическите заводи в Девня и Враца, Нефтохим, Плама-Плевен, както и градските зони на София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора и Плевен.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари