Клаус Йоханис: Сериозно нарушение е, ако се потвърди, че дронът е руски

0
Румънският президент нареди спешно разследване на произхода на падналите компоненти
Румънският президент нареди спешно разследване на произхода на падналите компоненти Снимка: Фейсбук

Румънският президент нареди спешно разследване на произхода на падналите компоненти

Ако се потвърди, че части от руски дрон са паднали на територията на Румъния, това ще означава сериозно нарушение. Подобна ситуация би била напълно недопустима.

Това заяви румънският президент Клаус Йоханис при откриването на пленарната сесия на Осмата среща на върха на инициативата “Три морета” в Букурещ.

Държавният глава информира, че е поискал "спешно и професионално разследване на произхода на тези компоненти, както и обстоятелствата, при които са се озовали на румънска земя."

Ако се потвърди, че тези елементи идват от руски дрон, подобна ситуация би била напълно недопустима и представлява сериозно нарушение на суверенитета и териториалната цялост на Румъния, държава-съюзник от НАТО. Тези атаки срещу украинска гражданска инфраструктура са военни престъпления и се извършват на много малко разстояние от румънската граница. Ние обаче сме нащрек и в постоянна връзка с останалите съюзници от НАТО. Повтарям: в рамките на НАТО сме много добре защитени и Румъния се възползва от изключително силни гаранции за сигурност, най-силните в цялата ни история“, каза Йоанис.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари