Румънски камери ще следят автомобилите в Русе

7
Камерите могат да засичат и следят автомобилите на 1 километър от точката на монтиране
Камерите могат да засичат и следят автомобилите на 1 километър от точката на монтиране

Две камери, които да следят за трафик и скорост, са монтирани от румънски специалисти на територията на Русе

И двете са разположени в района на кръговото на КАТ, като едната ще наблюдава превозните средства, движещи се по бул.“Липник“, а другата е монтирана в тревната ивица на бул.“България“.

От общината са осигурили електрозахранването в точките на монтаж, както и техническа поддръжка при поставянето на камерите. Към момента камерите все още не работят и са насочени надолу към стълбовете, но ще подават видео и данни към единния общински център за видеонаблюдение. При поискване от румънска страна информацията може да бъде подавана и към властите в Румъния, съобщи Русе Медиа.

Основното предназначение на камерите е за следене на трафик, макар че този модел видеокамери е основният, който се използва в Румъния за скорост. Камерите имат възможност да засичат и следят параметри на превозни средства на дистанция около 1 километър от точката на монтиране.

Камерите са част от проекта за реконструкция и модернизация на бул.“Липник“, който е съвместен между община Русе и община Гюргево по Програма „INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020 г.“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари