Румъния отменя всички ковид ограничения

2
В това число отпада и  изискването за дигитален сертификат за достъп до обществените институции и задължението за носене на защитна маска на закрито и открито
В това число отпада и изискването за дигитален сертификат за достъп до обществените институции и задължението за носене на защитна маска на закрито и открито

Румъния ще отмени от утре всички ограничения, свързани с пандемията от КОВИД-19

В това число отпада и  изискването за дигитален сертификат за достъп до обществените институции и задължението за носене на защитна маска на закрито и открито, съобщиха Ройтерс и БТА. 

Решението беше обявено във вторник от министъра на здравеопазването Александру Рафила.

Отмяната на мерките е следствие от решението на коалиционното правителство да не удължава повече националното състояние на тревога - две години, след като пандемията за първи път удари Румъния.

Страната остава на предпоследно място в ЕС по отношение на ваксинационното покритие на населението с малко под 42 процента напълно ваксинирани жители в резултат на недоверие към държавните органи и слаба информираност за ваксините. Пандемията отне живота на 64 094 души от 20-милионното румънско население.

Новозаразените във вторник са 5461, доста по-малко от рекордните 40 018 случаи в началото на февруари.

Другите рестрикции, които ще бъдат отменени, са ограниченията за работното време на магазините, нормите за запълването на капацитета в ресторантите, театрите и публичните събирания, както и задължителните формуляри за локализиране на пътниците.

Правителството няма повече да налага изолация на лицата с положителен тест, а само ще я препоръчва, каза Рафила.

Първоначално той беше препоръчал отмяната на мерките да стане на етапи. Във вторник Рафила препоръча румънците да продължат да носят маски на закрито и да избягват големите струпвания на хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    Да ви ЕПМ
    https://www.otizvora.com/2022/03/14596/sluhovete-za-kraya-na-teatura-s-chumata-sa-silno-preuvelicheni/
  • 0
    6
    Да ви ЕПМ
    Не си глупав ти, daskal-е, ама си малко наивничък... Не ви стигнаха 2 години цирк, идиотщини, намордници, бодене, бъркане по носове и гъзове, та сега пак се хващате на новата ръченица с Усрайна... Бензин по 3+, олио по 7+ , тока и парното до небесата, сметките само по банка, без кеш.... Всичко ще ви вземат, ама още не го знаете...
  • 2
    5
    daskal
    До да ви ЕПМ - Цитирам най-важното: "...МЗ и СЗО ще фокусират съвместната си дейност в области като универсално здравно покритие за всички, по-добре защитени хора при извънредни здравни ситуации и други." Даже не е между редовете - ваксинираните и въобще изпълняващите всичките им изисквания ще са първа категория хора, нещо като арийци. Мисля си, че ще има много здрав отпор в световен мащаб на подобни изродщини.
  • -2
    4
    ===
    И к'во като са подписали, не сме видели документа в оригинал, а всеки договор има пороци и може да бъде развален във всеки един момент.
  • 4
    3
    Да ви ЕПМ
    daskal-е, ама чети и между редовете, за да разбереш колко още лайна са ти приготвили СЗО и любимото ти правителство, тайничко, докато ти си чешеш езика в подкрепа на Усрайна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари