Росен Желязков: Днес не е ден за политическо злободневие, а ден за национална гордост!

0
Всички изкушения да се правят релации с онзи исторически момент преди 146 години би било доста нелепо
Всички изкушения да се правят релации с онзи исторически момент преди 146 години би било доста нелепо Видео: bTV

Той присъства на благодарствения молебен в храм-паметника в Шипка

Днес не е ден за политически спекулации, не е ден за политическо злободневие. Днес е ден за памет, благодарност и национална гордост. Затова всички изкушения да се правят релации с онзи исторически момент преди 146 години би било доста нелепо“.

Това каза председателят на парламента Росен Желязков, който присъства на благодарствения молебен в храм-паметника в Шипка, предаде bTV.

След това той ще се включи в тържествата на историческия връх и ще произнесе слово пред Паметника на свободата.

Днес е празник, в който трябва да отдадем почит и заслужена памет към всички, които са дали живота си за това България да е свободна, независима, обединена. На този ден празнуваме реализацията на националния идеал за възстановяването на българската държавност, българския суверенитет, в онези граници, в които поколения наред са имали своите въжделения, мечти. Попарени малко по-късно, но дали всички предпоставки за борба за Съединението, за националната ни независимост. Днес е ден на памет“, каза Желязков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Някой
    Е този едва сдъфка руснаци Вчера го беше страх да признае днес,обърна изказа.Предатели уж милеят за България.
  • 8
    1
    Абе този мамин-сладък не е ли...
    И що чинят отявлени предатели на България и българщината на тази най-светла за нас дата - Освобождените на Нашето мило Отечество от турски гнет благодарение на Великата Русия и Руския Нарад! Вечна память на героите, Българи и Руснаци!👍👍👍
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари