"Росатом": Tрима са ранени при безпрецедентната поредица от атаки на Украйна срещу АЕЦ "Запорожие"

0
Пострадалите са служители на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Един от тях е тежко ранен, пише в съобщението
Пострадалите са служители на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Един от тях е тежко ранен, пише в съобщението Снимка: © РИА Новости / Константин Михальчевский

Пострадалите са служители на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Един от тях е тежко ранен, пише в съобщението

Руската държавна корпорация за атомна енергия "Росатом" съобщи за трима ранени при "безпрецедентна поредица от атаки" на Украйна с дронове срещу окупираната Запорожка АЕЦ днес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Пострадалите са служители на най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Един от тях е тежко ранен, пише в съобщението.

Тези данни не са проверени по независим път.

До момента няма коментар от страна на украинските власти. Държавната новинарска агенция Укринформ само цитира Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), че е била уведомена от Русия за експлозия на един дрон в Запорожката АЕЦ.

Според съобщението на "Росатом" тримата служители на атомната електроцентрала в Запорожка област, Югоизточна Украйна, са били ранени при експлозия близо до нейната столова. След това са последвали взривове в товарна зона и на купола на Шести реактор на Запорожката АЕЦ.

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова призова международната общност, включително президентите на САЩ и Франция и канцлера на Германия, да реагират на "ядрения тероризъм" от страна на Киев, предаде ТАСС.

Запорожката АЕЦ бе окупирана от Русия на 4 март 2022 г. - в самото начало на войната ѝ срещу Украйна.

Оттогава всяка от двете страни в конфликта обвинява другата, че атакува централата и околните райони, предизвиквайки риск от ядрена катастрофа, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари