Рокада на финала

2
Дали на европейският облик на Русе ще му приляга кмет с цървули и препасани пищови, ще кажат гласоподавателите в изборния ден
Дали на европейският облик на Русе ще му приляга кмет с цървули и препасани пищови, ще кажат гласоподавателите в изборния ден

Вместо сочения за сигурен кандидат Искрен Веселинов, т.нар. "патриоти" от ВМРО ще заложат на областния управител Галин Григоров в битката за кметския стол в Русе.

На представянето му днес аргументите за тази рокада не бяха убедителни, а стана ясно, че промяната се е случила едва ли не в последния момент. Но още в понеделник Григоров се появи в платено пространно интервю във в. "Утро" /само платените публикации са с безплатно четене в сайта на този вестник в деня на излизането им./

В интервюто Григоров говори нашироко по различни местни теми и накрая, коментирайки номинацията си, казва, че русенци ще решат дали ще бъде в позицията на кмет или на областен управител. Така е.

Големият минус за Григоров, освен бутафорната визия с потурите и байряка, която мнозина не приемат еднозначно, е, че той влиза в надпреварата за кмет на Русе от неизгодната позиция на своя сегашен пост. Областният управител е представител на държавата власт и се назначава директно от министър-председателя.

Т.е., Григоров ще има големи затруднения да се представи за носител на промяна в общината, бидейки официална представителна част от статуквото - управляващата коалиция между ГЕРБ и т.нар. "патриоти". Същият минус, впрочем, би бил валиден в пълна степен и за очевидно отказалия да става кмет Веселинов.

Дали на европейският облик на Русе ще му приляга кмет с цървули и препасани пищови, ще кажат гласоподавателите в изборния ден. Алтернативите на Григоров засега са потомствен комунист (БСП) и бивш кадър на Идеологическия отдел на Окръжния комитет на Комсомола (ГЕРБ).

Фронтално

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари