Родителите в Английската гимназия не са съгласни децата им да бъдат тествани

1
Според директора на  Английската гимназия Маргарита Янакиева е възможно част от родителите да си променят мнението, след като стане ясно какви тестове ще се използват
Според директора на Английската гимназия Маргарита Янакиева е възможно част от родителите да си променят мнението, след като стане ясно какви тестове ще се използват Видео: КИС 13

От днес всички ученици на територията на община Русе провеждат занятия дистанционно в електронна среда. Това се наложи заради покачване на заболеваемостта до над 750 на 100 000

От ръководството на Английската гимназия вече са провели анкета сред родителите дали са съгласни децата им да бъдат задължително тествани, за да могат на един по-късен етап да се върнат присъствено в училище, предава КИС 13.

84% от родителите са върнали отговор, като едва 1/3 от тях са съгласни да децата им да бъдат тествани за COVID-19, за да се върнат присъствено в часовете. Останалите са изразили несъгласие.

Вчера стана ясно, че  друго голямо училище в Русе - СУЕЕ, също обяви тенденция за масово несъгласие на родителите за тестване на децата им като условие за присъствени занятия.

Според директора на  Английската гимназия Маргарита Янакиева е възможно част от родителите да си променят мнението, след като стане ясно какви тестове ще се използват.

От началото на учебната година досега в Английската гимназия е имало максимум по една - две карантинирани паралелки заради заразени ученици. Над 82% от педагогическия персонал пък е ваксиниран - от 39 души на щат, само 7 нямат поставена ваксина, като сред тях има и преболедували.

Към момента в Английската гимназия има и 65 ваксинирани ученици.

Вижте повече подробности във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари