Родител от Русе: Нужен е единен регистър на децата със специални потребности

10
Велизар Великов е баща на дете с аутизъм и е служител в Историческия музей в Русе
Велизар Великов е баща на дете с аутизъм и е служител в Историческия музей в Русе Снимка: Фейсбук

Велизар Великов е баща на дете с аутизъм и е служител в Историческия музей в Русе

Зарко и съпругата му вървят по трудния път на справяне с проблемите, произтичащи от тази диагноза, предава Дарик.

Напоследък децата с аутизъм в България стават все повече. Малчуганите с тази диагноза имат нужда от много специфични грижи, за да се развиват и да преодоляват трудностите в развитието си. Те имат нужда от подкрепа в обучението, в социализацията, в ежедневието си.

10-годишната Виктория е едно от тези деца, които бавно и методично напредват, благодарение на непрестанните усилия на родителите си. Те са се погрижили Вики да посещава логопед, психолог, ерготерапевт, да има ресурсен учител. Но никак не им е било лесно по пътя. Затова бащата на Вики - Велизар Великов, смята че трябва да има единен регистър на децата с аутизъм в България, а и на децата със специални потребности въобще. Така ще може да им се помага адекватно от момента на установяване на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Тъжно
    Да се наведем всички, нали, защото всички сме равни...
  • 5
    1
    случаен минувач
    Едно време ваксините бяха български и децата със СОП се събираха в "Петър Берон" и "Кирил и Методий". Сега ваксините за вносни и децата със СОП са във всяко училище...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари