Риши Сунак е новият премиер на Великобритания

0
Другият кандидат - Пени Мордаунт, се оттегли от надпреварата
Другият кандидат - Пени Мордаунт, се оттегли от надпреварата Снимка: Агенция Фокус

Другият кандидат - Пени Мордаунт, се оттегли от надпреварата

В драматичен обрат на събитията Пени Мордаунт се оттегли от гласуването за нов лидер на Консервативната партия в последния момент. Тя не успя да получи достатъчно гласове и обяви, че подкрепя конкурента си, проправяйки пътя на Риши Сунак да стане следващият министър-председател на Обединеното кралство, съобщава Sky News, цитирана от Агенция Фокус.

Двамата кандидати се надпреварваха да достигнат 100 номинации до днешния краен срок в 14:00 часа, като Сунак излезе далеч напред с близо 200 поддръжници.

В изявление г-жа Мордаунт каза, че е "ясно, че колегите смятат, че имаме нужда от сигурност днес“.

"Те са взели това решение добросъвестно за доброто на страната... В резултат на това ние избрахме нашия следващ министър-председател. Това решение е историческо и показва още веднъж разнообразието и таланта на нашата партия“, заяви Мордаунт.

Лидерът на Камарата на общините заяви, че Сунак сега има нейната "пълна подкрепа“ и че сега е моментът "да се обединим и да работим заедно за доброто на нацията“"Има много работа за вършене“, добави тя.

Оттеглянето на г-жа Мордаунт означава, че в надпреварата е останал само един кандидат - Риши Сунак - и следователно той ще бъде новият лидер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Циганин
    Циганин начело на Англия- от това по-голямо падение и по-голям резил няма! Толкова ли са я закъсали откъм кадри и политици, че избраха тоя мангал?! Чарлз що за крал е да дава властта на такива?!
  • 6
    3
    ...
    Прахът на Махатма Ганди ликува. Никога не си е мечтал, че това ще се случи. Само че не ми стана ясно мюсли ли е или хинду мангото. Очаквам да забранят телешкото за ядене на острова.
  • 14
    2
    Найс, а?
    Какви времена доживяха ингилизите - Колонизираните да управляват Колонизаторите си!?
  • 8
    1
    daskal
    Хак да им е на англия с този!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари