РИОСВ Русе отчита 32 наказателни постановления за месец

0
През месец декември експертите на инспекцията са извършили 64 проверки на 56 обекта от контролираната територия
През месец декември експертите на инспекцията са извършили 64 проверки на 56 обекта от контролираната територия

Директорът на РИОСВ-Русе Анатоли Станев е издал 32  наказателни постановления, с които на физически лица и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции на общ размер на 113 150 лв., съобщават от институцията

Преобладават постановленията за констатирани нарушения на Закона за управление на отпадъците, следвани от Закона за опазване на околната среда, Закона за водите и Закона за биологичното разнообразие.

През месец декември експертите на инспекцията са извършили 64 проверки на 56 обекта от контролираната територия. В рамките на осъществения контрол са дадени 20 предписания за отстраняване на констатирани нередности. За установени административни нарушения на ЗООС и специалните закони по опазване на околната среда от РИОСВ-Русе са съставени 7 акта.

Общо събраните суми от РИОСВ-Русе по наложени глоби и имуществени санкции са 7 400 лв. и по еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) – 16 462,77 лв.

От получените суми през месеците ноември и декември, на общините през месец декември са преведени 49 719, 36 лв. Най–голяма сума е получила Община Разград –42 150,25 лв.

Пълният текст на месечната справка е публикуван на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес: http://www.riosv-ruse.org/kontrolna-dejnost/46-dokladi-ot-izvarsheni-proverki.html

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари