"Оргахим" отнесе екосанкции за 85 000 лева

1
Санкциите са след направени проверки по повод множество оплаквания на жители на Русе за неприятни миризми от западните и централните части на града
Санкциите са след направени проверки по повод множество оплаквания на жители на Русе за неприятни миризми от западните и централните части на града Снимка: Dunavmost

Санкциите са след направени проверки по повод множество оплаквания на жители на Русе за неприятни миризми от западните и централните части на града

Общо събраните суми от РИОСВ - Русе през февруари по наложени глоби и имуществени санкции са събрани 42 760 лева. По еднократни и текущи санкции (чл. 69 от ЗООС) са постъпили 7 519 лева. От структурите на Национална агенция по приходите месец февруари 2023 година по наложени административни мерки са събрани средства в размер на 13 200 лева. От получените суми през месец януари 2023 година, на общините от контролираната територия през февруари са преведени 8865,92 лева. Най–голяма сума е получила Община Разград – 4132 лева.

Експертите на РИОСВ - Русе са извършили през февруари 110 проверки на 105 обекта, от които 74 са планови, а 36 броя – извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 28 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени 6 акта за установяване на административни нарушения.

От директора на РИОСВ - Русе са издадени 6 наказателни постановления, с които на дружествата „Оргахим“ АД, и „Оргахим Резинс“ АД са наложени имуществени санкции в общ размер 85 000 (осемдесет и пет хиляди) лева. Нарушенията са установени при извършената комплексна проверка през ноември миналата година, назначена от директора на екоинспекцията по повод множество оплаквания на жители на Русе за неприятни миризми от западните и централните части на града.

През февруари в инспекцията са постъпили 26 сигнала, като проверките по два от тях предстоят през месец март. За периода е депозирана една жалба за неприятни миризми от струпани торови маси в село Гецово, която е препратена по компетентност на Община Разград и Областна дирекция по безопасност на храните.

Пълният текст на месечната справка за контролната дейност през февруари е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    11
    Шойлеко
    Най-сетне! Остава и ковШки да го накажете.
  • 8
    10
    Мнение
    А защо толкова години не видяхте замърсяването и миризмите от ТЕЦ? Сигнали ли нямаше? Ами трябваше европейската прокуратурата да ви го на@@к@? Предвид този факт компетентността на РИОСВ Русе е по голям въпрос, граничеща с големи съмнения за корупция.
  • 6
    9
    Въпрос
    Абе Оргахим от над 100 години са там и изведнъж от 2-3 години замирисало на нещо. Що не погледнат мебелните фабрики дето се нароиха в района? Масово се отопляват като си горят бракуваните ПДЧта и дървен материал напоени със всякакви химикали.
  • 9
    8
    ЗЕЛЕН
    Наложиха санкции, ама колко от тях ще влязат в сила докато ги налага некадърната Цона? Особено смехотворните санкции за миризми, наложени на оргахим. Жалка некомпетентност, Цонкееее!!!
  • 10
    7
    РИОЗВ
    Госпожа Вазилена ни беше проверяващата? Тоя подводен камък, спечелил Кон Кур С, след няколко швирки в един къбнет? Милият и я изгони, щото жена му го фана вътре в нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари