Ричард Алибегов: Грешка е да се отмени извънредната обстановка

1
Никой от СЗО не е казал, че пандемията е свършила, заяви председателят на асоциацията на заведенията
Никой от СЗО не е казал, че пандемията е свършила, заяви председателят на асоциацията на заведенията Снимка: News.bg

Според него не е предвидена помощ за бизнеса, а само евентуални ограничения

Грешка е да се отмени извънредната епидемична обстановка в страната. Това заяви Ричард Алибегов - председател на асоциацията на заведенията.

От бранша се притесняват, че есента локално могат да бъдат въведени ограничителни мерки, които обаче няма да са обвързани с икономически такива.

Изненадващ е начинът, по който това се случи, ние сега не сме наясно има ли или няма пандемия. Тревожно е, че РЗИ и министъра на здравеопазването ще могат да ограничават бизнеси при покачване на случаите, но никой не говори за компенсации. В момента проблем няма, тъй като са намалели новозаразените, но нас ни притеснява какво ще се случи при евентуална нова вълна“, каза Алибегов пред БНТ.

Според него ситуацията е сходна като тази миналата година по същото време, но тогава не е била отменена извънредната обстановка.

"Никой от СЗО не е казал, че пандемията е свършила. А и щетите от тези две години пандемия не се ограничават до днес. Бизнесът тепърва ще се възстановява и има нужда от помощ от държавата", заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    РУСЕНЕЦ
    Някой интересува ли го,какво е казал али баба.
  • 3
    6
    Кюфте
    Ричард Лъвското Сърце Ричард Сръбското Кюфте
  • 3
    5
    Друг
    Прощавай ама ти наистина си нещо сбъркан!
  • 14
    4
    Абе, алкохолик...
    Нали досега ревяхте, че има пандемия и не можете да работите. Ето ви - няма ограничения, работете с вашите убийствени надценки. Докога ще искате помощ от държавата? Дано се задъните от лакомия!!!
  • 11
    3
    Песимист
    Този,откак Баце го вози на задната седалка е твърдо против новата власт,която и да е тя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари