Ревизоро: Нямам никаква милост към заводите-замърсители в Русе, но не мога да издавам присъди

2
Нали разбирате, че в момента, в който спреш един завод и се окаже, че има миризма, той ще те съди, заяви екоминистърът
Нали разбирате, че в момента, в който спреш един завод и се окаже, че има миризма, той ще те съди, заяви екоминистърът Снимка: Десислава Кулелиева / БНТ

Нямам никакви задръжки и никаква милост към, който и да е от заводите в Русе, които нарушават правилата, но не мога да издавам присъди.

Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров по време на изслушването си в Комисията по околна среда и води за качеството на въздуха в Русе, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Хващате се за мои думи, че ще има видеонаблюдение. Сигурен съм, че ако шефът на РИОСВ и заместник-кметът бяха седнали в една кола щяха да видят той пуши ли или не пуши. Само че искате някой от София да отиде и той да седне да свърши тази работа. Затова ще направя една камера. Проблемът с „Монтюпе“ е следният. Представете си, че ние го спрем и на другата вечер прочета същия мейл, който вашият кмет пускаше. Днес идваха двама заместник-министри, тези хора ни се подиграват. Как да работиш с човека, ти си пратил всичко възможно. Извинявайте, има директор на РИОСВ, да се обърне към него. Не, министърът трябва да бъде атакуван. Той трябва да ходи във всяко село. Като катастрофирате на село, идва районният катаджия, не идва директорът на областната дирекция или министърът за всеки акт. Вие искате точно това“, изтъкна още министър Димитров.

Имам само един въпрос. Представете си, че спрем „Монтюпе“ и пак не се реши. Ще спрем следващия и пак не се реши. Къде отиваме? Цялата промишленост на Русе я спираме. Ако пак мирише, трябва да минем в Румъния. Нали разбирате, че в момента, в който спреш един завод и се окаже, че има миризма, той ще те съди“, допълни още министър Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари