Дауд Ибрям: МОСВ трябва да посочи кой замърсява въздуха на Русе

4
Не могат 100 000 жители на град Русе да станат заложник за едни 1000 работни места
Не могат 100 000 жители на град Русе да станат заложник за едни 1000 работни места

Четири станции ще измерват качеството на въздуха в Русе

Русе ще бъде единственият град в страната, освен столицата, в който четири станции ще измерват качеството на атмосферния въздух.

Това стана ясно след изслушване на екоминистъра Емил Димитров от ресорната парламентарна комисия.  Въпреки че по думите на известния под прозвището Ревизоро министерството е изпълнило задълженията си, стриктният контрол върху промишлените обекти в града ще продължава, закани се министърът

Дауд Ибрям беше директор на Екоинспекцията в Русе на два пъти. Вторият път си тръгна именно след като поведе борба с една от чуждестранните фирми, сочени за най-опасен замърсител.

"Проблемът със замърсяването на въздуха в Русе институционално е създаден от МОСВ и трябва да бъде решен от министерството", каза Дауд Ибрям, предаде Дарик Радио.

"Не могат 100 000 жители на град Русе да станат заложник за едни 1000 работни места. Производствена единица, която създава опасност за жителите, или трябва да бъде санкционирана, или в краен случай да спре производството до довеждането на мощностите в състоянието, което няма да замърсяват и създават проблеми за здравето на хората в Русе", каза още г-н Ибрям.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари