Рецидивист с 16 присъди преби с брадва мъж в село Хотница

0
Нападателят е с 40 криминални регистрации, излязъл от затвора през 2016 година
Нападателят е с 40 криминални регистрации, излязъл от затвора през 2016 година

Полицията във Велико Търново е задържала рецидивист, пребил пастир във великотърновското село Хотница, съобщи на пресконференция днес старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР в областния град, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за престъплението е подаден около 6.30 часа в петък от собственик на животновъдна ферма в селото. Той е обяснил, че е открил 70-годишния Ж.А. в безпомощно състояние в постройка към фермата. Пострадалият е настанен във Великотърновската болница в критично състояние и с опасност за живота.

След разследване под ръководството на Районната прокуратура е установен извършителят - В.А. /52 г./ от Габрово, който е направил пълни самопризнания и е посочил, че до побоя се е стигнало след възникнал скандал между двамата. Нападателят е с 40 криминални регистрации и 16 присъди за кражби, измами и бягство от казармата. Последно е излязъл от затвора през 2016 година.

В същия ден, в който е извършил деянието, е бил нает на работа във фермата. Според собствените му показания вечерта е употребил алкохол, нападнал е пастира с тесла, взел е от него около 500 лева, след което е извикал такси, с което е пътувал до Габрово, където е наел хотел и където е бил задържан от полицейските органи. Задържан е за срок от 72 часа, с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, посочи районният прокурор Тихомир Шабов. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража, уточни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари