Ремонтират "Дунав мост" през 2020 година

0
Предвижда се и стартиране на ремонта на пътя между Русе и Кубрат
Предвижда се и стартиране на ремонта на пътя между Русе и Кубрат Снимка: архив

По време на провелото се днес заседание на Областния съвет за развитие, което беше водено от областния управител Галин Григоров и заместника му Свилен Иванов, беше представена годишната инвестиционна програма на Областното пътно управление за ремонт и поддържане на републиканската пътна инфраструктура на територията на региона.

Акцент в нея е поставен върху рехабилитацията и провеждането на основни ремонти на цели пътища или участъци от тях през предстоящата 2020-та година.

От посочената информация стана ясно, че към момента се уточняват детайли и се очаква осигуряване на финансиране за приключването на ремонта на участъка от „Мидата“ до разклона за Борово по път I-5 Русе – Велико Търново.

Предвижда се и стартиране на ремонта на пътя между Русе и Кубрат, за който има изготвен проект и дори вече е избран изпълнител.

В инвестиционната програма е заложено още ремонт и възстановяване на стоманобетонните пътни панели и другите конструктивни елементи, полагане на нови асфалтови пластове, както и подмяна на ограничителните системи на Дунав мост. Емблематичният Дъгов мост също предстои да бъде ремонтиран.

През новата година се очаква да бъдат ремонтирани и пътни участъци от второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на областта.

До сряда областният управител ще изпрати писмо до Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до министъра на регионалното развитие и благоустройството, с което ще подкрепи представената инвестиционна програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари