Ремонтът на "Ечемишка"е бил спрян от държавата

0
В това е категоричен директорът на фирмата, която е трябвало да го извърши
В това е категоричен директорът на фирмата, която е трябвало да го извърши Снимка: Botevgrad.com

Държавата не осигури условия ремонтът на тунел „Ечемишика“ да стартира.

В това е категоричен директорът на фирмата, която е трябвало да го извърши „Трансстрой“ Бургас. Дейностите е трябвало да стартират след 2007 г., предаде БНР.

През 2007 година бургаската фирма влиза в консорциума, който е трябвало да ремонтира тунела "Ечемишка", в който паднала лампа причини смъртта на жена. През същата година е платен 30% аванс два милиона и четиристотин хиляди лева. Закупени са материали, изготвен е проект, на така и не ни е била дадена възможност да работим, каза изпълнителният директор на компанията Николай Милев:

"Срок е имало за изпълнение на договора, но този срок не е изпълнен, понеже не е осигурено финансирането, затова то не е започнало. той започва от откриването на строителната площадка, чисто нормативно. Има предаден проект. Този проект е приет от цял състав на републиканската инфраструктура, но така или иначе дотам е спряла процедурата. Оттам насетне трябва да се влезе в оценка на съответствията от консултантска фирма и консултанската фирма, след като го завери или да го даде на органа, който е компетентен да издаде строителното разрешение. Не се е случило това. "

Пътната агенция така и не издава такова разрешително, добави Милев и поясни, че въпреки отправените въпроси към държавната структура отговор не са получили. През 2015 година е изпратено писмо от агенцията, че финансиране за проекта няма и не е имало и договорът се смята за прекратен. Фирмата е осъдена да възстанови аванса, но те обжалват решението на Окръжния съд. 

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари