Ремонтът на „Александровска” приключва до края на годината

0
Ремонтът на „Александровска” приключва до края на годината

Изпълнението на проекта за благоустрояване на участъка от улица „Александровска” от централния градски площад до площад „Батенберг” върви по установения график.

Това съобщи арх. Живка Бучуковска, цитирана от "Русе нюз".  В най-напреднал стадий е първият участък на обекта от пл. „Свобода“ до пл. „Хан Кубрат“. Завършено е полагането на подземната канална мрежа, кабелите за улично осветление и видео наблюдение. Изпълнена е армираната бетонова настилка за основа на пешеходната зона. Полагат се пресовани бетонови плочи, в различни цветови нюанси и размери, като едновременно с това се монтират и дъждоприемни лентови оттоци с шахти за почистване на улицата. В момента се изпълнява конструкцията на предвидения сух фонтан на пл. „Хан Кубрат“. Предстои доставката на самото съоръжение и неговия монтаж.

В момента се извършват ремонтните дейности в района на площад „Батенберг“. Идеята е в летните месеци докато децата са във ваканция да изпълним основните изкопи и също каналната мрежа. Съгласно утвърдения линеен график строителните дейности трябва да приключат до края на годината.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари