Част от ул. "Александровска" вече е с нови плочки

0

Кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов провери на място днес как протича ремонта по проект „Благоустрояване и достъпна градска среда на централна градска зона – участък от ул. „Александровска“, площад „Батенберг“ и прилежащите пространства“. Главната улица на Русе инспектираха още зам.-кметовете Страхил Карапчански, Свилен Иванов и Димитър Наков, както и главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска и изпълнителите по проекта.

Г-н Стоилов подчерта значението на проекта за европейския облик на централната градска част и ефектът, който ще има това върху утвърждаването му като привлекателна туристическа дестинация.

Зам.-кметът Димитър Наков акцентира днес върху вече изградените по част от ул. „Александровска“ специални тънки решетки, имитиращи фуги между плочките, чрез които ще се осъществява водоотвеждането. Новата настилка е в три цветови гами на охрата, наречени символично от екипа на проекта – „Приста“, „Червен“ и „Русчук“. Предвидена е и велолаея, а градинките на пл. „Батенберг“ ще бъдат изцяло обновени с нова растителност, която ще се поддържа с автоматична поливна система.

Припомняме, че проектът е на обща стойност малко над 5,4 млн. лева. Основната му цел е благоустрояването на стария градски център и свързването му с новия. Той предвижда сух фонтан с фигура на уличен музикант и изкуствено дърво, от което ще звучи класическа музика.

Общата площ, на която ще бъде направена рехабилитация, е 23 670 кв.м. Ще бъдат ремонтирани и 5 200 кв. метра улици в обхвата на проекта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари