Рекорд: Шофьор летя с 238 километра в час по магистрала „Тракия”

0
Алкохолният рекорд е 3,11 промила
Алкохолният рекорд е 3,11 промила Видео: bTV

„Пътна полиция” предприема извънредни мерки заради очаквания засилен трафик през почивните дни. Вниманието ще бъде насочено и към превенция заради предстоящото влошаване на времето. Ще се следи за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол.

Близо 190 тежки катастрофи са станали в периода от 20 декември до 1 януари. 14 души са загинали, а 253 са ранените. Близо 480 пияни и над 100 дрогирани шофьори са хванати зад волана.

Алкохолният рекорд е 3,11 промила. Шофьорът е хванат в района на Кърджали след катастрофа. Най-драстичните скоростни нарушения са станали на магистралаТракия” - с 238 километра в час, и в София, информира bTV.

При ограничение 50 за населено място, водачът е преминал със 172 км/ч. Превишението е със 122 км/ч. Глобата, която ще бъде получена е 1400 лв., три месеца без книжка и отнемане на 12 контролни точки”, разкрива Мария Ботев от „Пътна полиция”.

Шофьорите трябва да внимават с многото румънски автомобили, които се очаква да се приберат в родината си след празничните дни, които в северната ни съседка са до 5 януари.

Очаква се движението към граничните пунктове също да бъде изключително натоварено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари