Реджеп Ердоган: Турция иска мир и стабилност на Балканите

0
Турският президент ще посети Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия
Турският президент ще посети Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия

Турция иска на Балканите да има мир и стабилност

Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Анадолската агенция, предаде БТА.

Той посочи, че от особено значение за мира и стабилността е ситуацията в Босна и Херцеговина.

Турският президент говори на брифинг, преди да замине от Анкара за Сараево. В рамките на обиколката си на Балканите турският лидер ще посети Босна и Херцеговина, Сърбия и Хърватия (от 6 до 8 септември).

Президентът припомни, че през 2022 г. се навършват 30 години от установяването на дипломатически отношения на Турция с Босна и Херцеговина и Хърватия.

Анкара продължава да оказва принос за сигурността и мира в балканския регион, както и да подкрепя интеграцията на тези страни в евроатлантическите структури, заяви Ердоган.

Той заяви, че по време на обиколката му на Балканите ще бъде обърнато специално внимание на развитията в Босна и Херцеговина, където политическата криза продължава.

Турция подкрепя целостта и суверенитета на Босна и Херцеговина, подчерта той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Мечтай си ...
    Ердоган иска ислямизирането на Балканите - така той разбира значението на "Турция иска мир и стабилност ...". Затова и в България се построиха повече джамии, отколкото църкви и манастири. Затова се създаде у нас антиконституционната ДПС, както има и новини на турски език, а българската телевизия се препълни с турски сериали. Поради същата причина се изпращат тълпите с мигрантите мюсюлмани в Европа с цел ислямизация отвътре, защото не може правоверните на Аллах да я превземат с военни пряко действия - историята го доказва още от времето на българския Кан Тервел през амбициите на Сюлейман Великолепни и до наши дни. Римляните са го казали: "Ако искаш мир, готви се за война!" ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари