Разумна игра в сайта на Bеt365 – основни съвети

0
Bet365 е един от стожерите в онлайн залагането
Bet365 е един от стожерите в онлайн залагането

Bet365 е един от стожерите в онлайн залагането

Онлайн хазартът расте главоломно, а конкуренцията в бранша става убийствена. Но въпреки това има стожери в онлайн залагането, които продължават да са сред любимите опции на играчите. Една от тези опции е Bet365, който вече немалко години оперира на пазара у нас. Компанията има едно твърдо ядро потребители, а и тя самата отговаря с твърд дял в спортните залози, правейки всичко останало второстепенно.

Дали правилно се неглижират останалите основни сегменти на залозите, или не, дали брандът може да се разрасне още, или не, няма да бъде предмет на тези редове. Ще разгледаме, напълно отговорно, какви са инструментите, с които Бет 365 цели да насърчи потребителите си към разумна игра.

Темата е с обществено значение и не бива да се подминава с лека ръка. В България на няколко пъти тя е подложена на съществен и почти публичен диспут, сега отново е на дневен ред.

Английската компания работи по въпроса с отговорния хазарт отдавна. В онлайн платформата на букмейкъра има своеобразен минисайт, предназначен изцяло за това. Този малък сайт е разделен на четири основни категории - „Разумно залагане“, „Запазване на контрол“, „Помощ и съвет“ и „Свържете се с нас“. Последните две са комуникативни и освен връзка с отговорни институции и самия букмейкър в лицето на бет365, няма на какво толкова да се обърне внимание и по-специфичен анализ.

В категорията „Разумно залагане“ има четири подкатегории, характеризиращи няколко направление, по които потребителите често се подвеждат. А и от компанията очевидно отчитат като проблематични. В една от тези подкатегории са разбити митовете за залагане, които включват: „Повече залагания – повече печалби“, „Достатъчно дълга игра – възвръщане на загубите“, „Анализът на играта непременно помага“. Операторът оборва с факти въпросните митове. В друга от подкатегориите, широкомащабно, е обяснено и какво представлява хазартът. Там, отново подкрепено с факти, се разясняват точките, по които потребители се подлъгват във всичките сфери на хазарт. Обяснението е поднесено с доводи и разяснява в детайли бет 365 казино и защо си струва наистина, разглеждайки и по-второстепенните за него блекджек и ротативки. Отредено е специално внимание и на проблемното залагане в дузина предупредителни сигнали, по които залагащ може да се ориентира за себе си.

Стигаме и до „Запазване на контрол“. Истинските инструменти в борбата за отговорно залагане. Дори здравословно, колкото и еретично да звучи. От Бет 365 са изградили тази категория с седем оси – лимити на сметката, осъзнаване на проблем, бюджетен калкулатор, следене активност, временно прекъсване, самоизключване и блокиране на хазарт.

  • Лимитите на депозит – позволяват да се контролира сумата, с която ще се депозира, съответно и вложи.
  • Осъзнаване на проблем – осем ключови въпроса към всеки потребител, накланящи везните към негова зависимост.
  • Бюджетен калкуратор – счетоводна сметка на потребителя.
  • Следене на активност – датабаза за часовете прекарано време в сайта.
  • Временно прекъсване – отбрани варианти за „скъсване“ с хазарта за часове/дни/седмици/месец.
  • Самоизключване – по-тежка мярка от предишната – месеци или дори година/и.
  • Блокиране на хазарт – последният и най-ключов софтуерен елемент. Крайна мярка из туловете на бет 365, наред с персонализираната помощ.

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Русенец до редактора
    Слави коне да те шибат и да ти се празнят курвоооо долна хазартна!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари