Разследват смъртта на родилката във Велинград

1
25-годишна родилка почина при спешно секцио в болница във Велинград, а бебето е мъртвородено
25-годишна родилка почина при спешно секцио в болница във Велинград, а бебето е мъртвородено

25-годишна родилка почина при спешно секцио в болница във Велинград, а бебето е мъртвородено

Окръжна прокуратура – Пазарджик наблюдава досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, вследствие на което на 28.12.2022 г. в МБАЛ „Велинград“ са починали родилка на 25 г. и новороденото ѝ бебе – престъпление по чл.123 от Наказателния кодекс.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Пазарджик се извършват незабавни действия по разследването – разпити на свидетели, назначени са две комплексни съдебно-медицински експертизи, изискана е цялата медицинска документация и др., съобщиха от държавното обвинение.

Разследването ще приключи в законовия срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари