Разследват екипажа на кораба "Верила"

1
Ирландската полиция проверява мобилните телефони на моряците
Ирландската полиция проверява мобилните телефони на моряците Снимка: Barry Andersen / marinetrafiic.com

Ирландската полиция проверява мобилните телефони на моряците

Извършва се преглед на всички комуникационни средства, включително на мобилните телефони на екипажа на кораба "Верила", за да се установи дали някой от 17-те българи на борда е участвал в организирана група за трафик на наркотици. Това съобщиха от ирландската полиция, предаде NOVA.

Припомняме, че в началото на седмицата на кораба "Верила", който е собственост на "Параходство Български морски флот", беше открит половин тон кокаин. Според адвокати по морско право отговорността е на екипажа на плавателния съд, а според ирландското законодателство може да се стигне дори до конфискуване на кораба.

"Капитанът носи юридическата отговорност за всичко, което става на кораба. Така че неговата позиция е много неблагоприятна, дори да не е знаел. Разследващите в момента предполагам точно това правят - търсят неговото фактическо ангажиране в тази история", заяви Рубен Николов, адвокат по морско право.

"Елементарната логика изисква, че някой трябва да спусне този товар - товар в кавички обратно в морето, това би следвало да стане със силата или съдействието на някой от екипажа. Не е самоделно или самоинициатива на някой от екипажа, който видите ли на такова световно ниво ще организира между 300 и 500 кг. чиста дрога да бъде контрабандирана от Америка към Европа", посочи Владимир Владимиров, адвокат по морско право.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари