Разказ на медицинската сестра, подала жалба до здравния министър

1
Силвия Шиварова е обидена
Силвия Шиварова е обидена Видео: Кис 13

Силвия Шиварова е обидена

Медицинската сестра от Университетска болница "Канев" в Русе, която се оплака в писмо до министъра на здравеопазването, че няма условия за обгрижване на пациенти с COVID-19 в "Очно отделение", застана пред камерата на телевизия КИС 13.

Оказва се, че всичко необходимо за лечението на болни с коронавирус е налице, но Силвия Шиварова не е била уведомена предварително за това, за да се подготви. Въпреки това медицинската сестра успешно приключва дежурството си.

Силвия Шиварова от 2 месеца работи в "Очно отделение" като медицинска сестра. По време на петъчното си дежурство миналата седмица разбира, че ѝ пращат двама пациенти със съмнение за COVID в много тежко състояние, без да е уведомена за това.

Разбирайки за тях Силвия започва да мисли откъде ще вземе предпазно облекло, за да ги обслужва. Медицинската сестра не е знаела и къде да намери необходимите медикаменти, за да започне лекарствената терапия.

Жената е обидена, че като медицинска сестра може да и се наложи да извършва и несвойствени за професията ѝ дейности. Засега обаче Силвия Шиварова няма да подава заявление за напускане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук